Ian Ritchie Architects

Search icon

Ecole Maternelle, Daours

We won the competition in 1992 to design an extension to the existing Daours Primary School in the Somme, France.
The concept consisted of a contemporary ‘reflection’ of the existing building, and by so doing we created between the existing and the new a spatially exciting common external covered and internal entrance.
A new reception area and four new adaptable classroom spaces and wet areas were provided.
The structural and surface materials are predominantly naturally stained coloured wood, which, with clear glass provides a light and emotionally warm environment. Other materials were included to provide a didactic role for the building, allowing it to act as a sensual stimulus to both children and staff.
These included transparent rainwater pipes, fabric canopies and copper roofing , and a planted landscape screen to the south which helps screen the main teaching areas and provides a covered intermediate zone between the building and the soft landscaped external play area building acts as a sensual stimulus to both children and staff.

Journal Articles

École Maternelle

Daours, France

Get directions